אם יש לכם עסק- לא משנה כלל אם אתם מציעים מוצר או שירות, אתם עשויים לקום ועלולים ליפול על… אנשים. כל גולש הוא לקוח פוטנציאלי לכן כל גולש הוא יעד ל- שיווק ויראלי : אם אתם, לדוגמה, מפרסמים גאדג'טים מדליקים, ייתכן כי אדם קשיש לא יגלה בו עניין , אבל אם לאותו קשיש יש נכד שהוא, לדוגמה, "פריק" של גאדג'טים, מבחינתכם גם סביו כלול בקהל יעד מפולח ואפקטיבי. כאשר הוא ייחשף למידע על אודותיכם הוא יעביר אותו, כצפוי, לנכדו, אשר, כמשוער, ייהפך ללקוח שלכם- אם לא היום מחר, ואם עוד לא מחר, אז מחרתיים.
שיווק ויראלי ברשת שמקשרת בין כולם
רשת האינטרנט מלאה אתרים שמשורשרים זה אל זה ומפיצים את המידע האצור בכל אחד מהם גם לזולתם. כך מואץ מסע שיווק ויראלי המנצל את ריבוי האתרים, הפלטפורמות והממשקים לטובתו ולתועלתו. כבר בשנת 2009, לדוגמה, עברו באתרים של מנוע החיפוש גוגל 10 מיליארד סרטונים אשר לא ניתן לאמוד את כמות האנשים שנחשפו אליהם. על מנת למקסם את הפוטנציאל הגלום במסע שיווק ויראלי חשוב ללמוד את הגורמים העשויים להשפיע על התפשטותו. זו סיבה מספיקה ומוצדקת לשכור שירות של אנשי מקצוע בתחום הפרסום והשיווק בכלל והשיווק הוויראלי בפרט.
אשרי הגפרור – המהות של שיווק ויראלי והתמצית שלו
בעוד פרסום מסורתי מבוסס על מסה קריטית של אנשים הנחשפים למדיום שבו מופיע הפרסום (כגון: מספר קוראיו של עיתון, שבו מופיע הפרסום) שיווק ויראלי הוא בל מקדם התפשטות ותפוצה רחבים הרבה יותר. אש קטנה של גפרור דק אחד עשוי להצית בערה גדולה, להבה. בעוד, על פי אותה השוואה, פרסום בעיתון מוגבל ליום הפרסום עצמו ולכל היותר עוד יום- יומיים אחריו ( יש סיכוי כי גם מי שיקנה דגים בשוק, שייעטפו בעיתון, עשוי להיחשף לפרסום… ) פרסום ויראלי מתפשט והזמן שעובר רק מגדיל את התפוצה ומגביר את התהודה , את האפקט ואת ההשפעה שלו.
היות ש"כל העולם במה"- במירכאות ובלעדיהן- חשוב לנצל כל פלטפורמה רשתית להפצת מידע ומסרים ובעיקר למיתוג: בלוגים, יוטיוב, פייסבוק, פוסטים, אזכורים בפורומים. חשוב ליצור חיבור ישיר בין הרשת החברתית שבה אתם ואנשים רבים פעילים ובין הבלוג שלכם, שבו אתם מציעים מוצר או שירות. על מנת להפיק ולמצות את המרב ואת המיטב מהשיווק הוויראלי חשוב לקיים מעקב רצוף וקפדני אחרי האופן שבו הוא חי ומתקיים בתוך הרשת וממשקיה השונים. בהצלחה!